JA Hotel Huvudentré

JA Hotel Press & Media

Pressmeddelande om/ifrån JA Hotel Karlskrona

Ett digitalt arkiv för JA Hotel 

Familjen Holgersson tar över JA Hotel

Under slutet av 2020 stängde JA Hotel för en omfattande renovering. Sedan juni 2021 har hotellet haft öppet och drivits av fastighetsägaren Heimstaden. Under resans gång har man utökat med fler rum samt ny restaurang och lobby.

Målet har under tiden varit att hitta en ny hyresgäst och nu står det äntligen klart vem den nya hyresgästen blir.

Den 15 maj tar familjen Holgersson över hotellet, familjen driver sedan tidigare hotell och restaurang i Karlshamn. Det mesta kommer vara sig likt och namnet behålls men en nyhet är att hotellet ansluts till Best Western-kedjan.

- Vi har drivit hotell och restaurang sedan 2014 och drivs av utmaningar. Ett stadshotell har varit högt på vår önskelista. Vi hade en tidig diskussion med Heimstaden under 2020 och den diskussionen fördjupades under slutet av 2022. JA Hotel är en fantastisk produkt som vi haft ögonen på i flera år. Nu när vi får chansen att ta vid så har vi en del saker vi vill utveckla ytterligare. Restaurangen kommer vi satsa mer på i höst, just nu håller vi på att slutföra arbetet med koncept och inom kort kommer vi börja rekrytera mer personal. Det ska bli Karlskronas nya vardagsrum, säger Johan Holgersson.

Restaurangen kommer ha öppet från tidig morgon till sen kväll. Planer för afterwork, livemusik och julbord är bara några av sakerna som väntar Karlskronaborna. Redan under juni månad kommer en ny uteservering att öppna.

- Helheten är extremt viktig för oss, men även våra gäster. Vi har alltid drömt om att kunna erbjuda ett ”vardagsrum” för våra gäster och med denna verksamhet så finns alla möjligheter. Alla ska känna sig välkomna och inte bara de gäster som bor eller konfererar hos oss. Att få ta över den kunniga personal är ett stort plus för oss och verksamheten, säger Johan Holgersson.

”Vi är tillfreds med att hitta en hyresgäst med lång erfarenhet som kan axla rollen som ansvarig för hotellverksamheten och utveckla konceptet vidare. Ja Hotel går en spännande framtid till mötes och vi ser fram emot att följa den som hyresvärd” – Robin Wilhelmsson, Kommunikationschef Heimstaden

För mer info kontakta Johan Holgersson,

Johan.holgersson@bestwesternkarlshamn.se

 

Fakta:

Ägare familjen Holgersson. Sedan 2014 driver familjen Best Western Hotell Karlshamn Spa & Relax med 98 hotellrum, restaurang, konferens och spa. Under 2023 öppnar man även nytillskottet restaurang Italii på Östra Piren i Karlshamn.

Ebba Regestedt JA Hotel Karlskrona

”När gästerna är nöjda med sin vistelse får man en kick”

Ebba Regestedt i Besöksliv

Ebba Regestedt har kallats Blekinges och kanske Sveriges yngsta hotelldirektör. Den här veckan börjar hon sin nya tjänst på JA Hotel, men själv menar hon att hennes ålder är en icke-fråga.

Hur hamnade du i hotellbranschen?

– Jag har jobbat hela mitt yrkesliv inom hotell- och restaurangbranschen. Det var egentligen inte min karriärplan, men det var så roligt så jag blev kvar! Ingen dag är den andra lik på ett hotell. När gästerna är nöjda med sin vistelse får man en kick, det är ett kvitto på att vi gjort ett bra jobb.

Och nu är du hotelldirektör, berätta om din karriärsresa.

– 2017 började jag jobba i receptionen på First Hotel JA och hann jobba i drygt tre och ett halvt år innan hotellet tvingades stänga på grund av pandemin. När hotellet öppnade igen våren 2021, då som JA Hotel, sökte jag tjänsten som receptionschef. Jag kom alltså tillbaka till samma arbetsplats men i ny regi och på en ny tjänst. När vår nuvarande hotelldirektör Mikael Wennerström bestämde sig för att sluta rekommenderade han mig till våra ägare. Och jag fick jobbet.

Ebba Regestedt är ny direktör på JA Hotel mitt i centrala Karlskrona

Mikael Wennerström, hotelldirektör på JA Hotel, har på två år förvandlat ett anonymt hotell med 88 rum mitt i Karlskrona till nyrenoverade JA Hotel. Efter många år på hotellet tar nu Ebba Regestedt över den 1 februari, enligt ett pressmeddelande.

Ebba blir den yngsta hotelldirektören i Karlskrona med sina 26 år. Troligen i hela Blekinge. “Jag längtar efter att ta mig an denna underbara utmaning på mitt favorithotell” säger Ebba Regestedt och fortsätter; “Vi har nu fått till ett fantastiskt hotell med fantastisk personal så förutsättningarna är verkligen goda.” 

Ebba Regestedt JA Hotel Karlskrona
Succe

Ebba i Succé

I nya Succéserien "Mitt City" får du träffa olika människor som alla jobbar just i Karlskrona City. Vem är det du möter i butiken, vad gör de på sin fritid och hur ser de på sin arbetsplats? I detta nummer får du känna Ebba som arbetar på JA Hotel.

Vem är du?

-Mitt namn är Ebba Regestedt, 26 år från Karlskrona. Jag jobbar som receptionschef på JA Hotel som ligger i Wachtmeister Galeria. 

Hotelldirektören dras till utmaningar: ”Jag går på magkänslan”

Han har öppnat hotell, stängt ner några och återöppnat andra. Mikael Wennerström har varit i branschen i 40 år och är i dag hotelldirektör på JA Hotel i Karlskrona.

– Jag tycker om när utmaningen är så stor att man behöver slå knut på sig själv för att hitta en lösning, säger han.

Sydostran
Succe

Cityhotel JA tack!

På Karlskroniternas egna cityhotell händer det mycket. Mycket är redan gjort men det kommer att hända ännu mer och ett gott råd är att hålla koll på utvecklingen här. Allt som allt kommer det här att bli något väldigt positivt för Karlskrona City och Trossö. Inte bara för hotellets gäster utan kanske framförallt för oss som bor här.

15 nya jobb skapas i Karlskrona

Fastighetsägaren Heimstaden tänker driva JA Hotel i egen regi - nu har man rekryterat en ny hotellchef i Mikael Wennerström med 40 års erfarenhet från branschen.

Sydostran
BLT logga blå

De ska driva hotellet

First hotel lämnade, men nu står de klart vem som driver videre hotellet.

Nu öppnar hotellet – med planer för ny restaurang och uteservering

Mikaels Wennerströms planer för hotellet

Sedan i september förra året har hotellet i Wachtmeister galleria varit stängt. I början av juni öppnar det i ny regi. Efter en omfattande renovering planerar hotellet för att bli en central mötesplats med en ny restaurang och uteservering

BLT logga blå
Wachtmeister Galleria

Intervju gjord utav Wachtmeister

A Hotels första sommar blev lyckad och minst sagt välbesökt . Vad tyckte gästerna då..? Häng med på en koll med Angelina och Rasmus från det härliga teamet på JA Hotel Karlskrona 

Ny restaurang, bar & Lobby kommer inom kort.

Det är här det händer! Nya JA Hotel Karlskrona har öppnat, men som utlovar blir det också ny restauran, bar och lounge för såväl gäster som karlskroniter. Nu har lennandia Advertising AB & Tryckcentrum sett till att vi täcker bygget supersnyggt till dess att protarna kan slås upp. 

Wachtmeister Galleria
Wachtmeister Galleria

Wachtmeister intervjuar Receptions Chef Ebba Regestedt

Välkommen Ebba – eller rättare sagt välkommen tillbaka 

Ebba Regestedt har tidigare jobbat på hotellet i Wachtmeister och när det snart öppnar i ny regi har Ebba klättrat till posten som receptionschef på JA Hotel ...

Wachtmeister intervjuar Hotell Chef Mikael Wennerström

Vår nya hotellchef Mikael Wennerström med hela 40 års erfarenhet från hotellbranschen är i full gång inför sommarens öppning...

Wachtmeister Galleria